7.3.2014

Tuhoutumattomien tarina

Helmikuu hujahti ohitse reissaamisen ja opiskelukiireiden vuoksi aivan liian nopeasti. No, onpahan ainakin aiheita joista blogata maaliskuussa. Tänään vuorossa on rästiin jääneistä aiheista tärkein eli se, millainen kirjasarja minulla ja Aleksilla on tekeillä.

Koska koko prosessi on vasta alkupuolella, varsinaista 'takakansitekstiä' ei ole järkevää yrittää kirjoittaa, mutta jonkinlaiseen juonen tiivistelmään meillä on jo aineksia. Jos nyt kirjoittaisin sarjan ensimmäisestä osasta  arvostelua, voisin tiivistää kirjan idean näin:

Sodan päättymisestä on kulunut kymmenen vuotta, jotka hallitsija ja hänen galaksinsa ovat eläneet rauhallisesti. Kansojen keskuudessa elää vielä pelko, mutta olot ovat suurimmaksi osaksi vakiintuneet ja galaksia uhanneet hirviöt ovat vetäytyneet omille mailleen. Pelätyn lajin kostonhalu on kuitenkin voimakkaampi kuin koskaan, minkä takia hallitsija ei ylläty saadessaan todisteita uudesta valloitusyrityksestä. Kun armeijan keinot eivät riitä pysäyttämään hyökkääjien etenemistä, hallitsija joutuu turvautumaan ulkopuolisen apuun. Hän lähettää kenraalinsa etsimään Rexiä, 18-vuotiasta kuuluisaa salamurhaajaa, jolla saattaa olla hallussaan pelastuksen avain. Rex palkataan johtamaan kuuden hengen ryhmää, jonka tehtävä on matkustaa kauan salassa pysyneille saarille ja ottaa haltuunsa yliluonnolliset voimat, jotka saarella asuneen lajin vahvimmat edustajat kätkivät ennen kuolemaansa. Päästäkseen voimien luo ryhmän on voitettava joukko vaarallisia esteistä, eikä voimien aikaansaamasta biologisesta muutosprosessista selviäminen ole takuuvarmaa - se voi viedä hengen tai tehdä hulluksi. Ne, jotka selviävät, tulevat takaisin yhä ulkoisesti ihmistä muistuttavina mutta sisäisesti täysin muuttuneina olentoina, joita on lähes mahdotonta tuhota saati millään tavalla vahingoittaa. Nämä muulle galaksille tuntemattomat olennot kykenevät muunmuassa halkomaan vuoria tahdonvoimalla, luomaan salaman pienestä vesitilkasta ja muuttamaan sekä esineitä että eläviä olentoja näkymättömiksi. Ja tässä on vain murto-osa kyvyistä, jotka he oppivat hallitsemaan. 

Lähes rajattomat, osittain magiaan ja suurimmaksi osaksi henkiseen ja fyysiseen vahvuuteen perustuvat kyvyt tekevät heistä myös täydellisen aseen - ja sellaisena hallitsija heitä käyttääkin lyödäkseen vihollisensa ja suojellakseen galaksia. Hallitsijalla ei kuitenkaan ole kokonaiskäsitystä siitä, minkälaisen olennon luomiseen hän on osallistunut eikä kykyä nähdä, millaisia voimia vastaan hän todellisuudessa taistelee.

Eikä sitä tietoa ole kenelläkään muullakaan. On vain ryhmä, jonka kuutta jäsentä kutsutaan Tuhoutumattomiksi - vähääkään liioittelematta - ja jonka voimista saadaan konkreettista tietoa sitä mukaa kun ne kehittyvät. Voitettavana on viholliskansa, jonka oveluus yltää uudelle tasolle, jonka motiiveja ei saada ja joka jättää jälkeensä vain kauhua ja kuolemaa. Onko taistelu voitettavissa? Mitä tapahtuu, jos se hävitään? Suostuvatko Tuhoutumattomat elämään loputtomiin hallitsijan käskyvallan alla?

Näin saa alkunsa Tuhoutumattomien tarina. Ensimmäisen kirjan loppuratkaisu sekä tärkeimpien henkilöiden nimet ja tärkeimmät elinolosuhteet, luonteenpiirteet ja taustatiedot meillä on jo tiedossa, mutta niitä emme tietenkään vielä paljasta. Niin kuin teksistä näkee, mietittävää on vielä huomattavan paljon enemmän kuin mietittyjä asioita, mutta lähtötilanne on nyt koossa ja valmiina kirjoitettavaksi. Tässä vielä muutamia yksityiskohtia, jotka (vähintään) täytyy selvittää ennen kuin voimme aloittaa tekstin luonnostelemisen:

1. Galaksille ja siihen kuuluville planeetoille pitää keksiä nimet.
2. Hallitsijalle täytyy keksiä termi
3. Tuhoutumattomien asuinpaikoille täytyy keksiä nimet
4. Armeijan sääntöjä, käytäntöjä ym. täytyy suunnitella tarkemmin
5. Tuhoutumattomien lajille täytyy keksiä nimi
6. Saariryhmän saarille täytyy keksiä nimet
7. Vihollislajille täytyy keksiä nimi
8. Vihollislajin asuinplaneetalle täytyy keksiä nimi ja sijainti
9. Hallintokaupunki täytyy suunnitella, erityisesti armeijan miljöö
10. Joitakin lakejakin tulisi miettiä lähiaikoina. Ja... ja.. ja...

Kyllä tässä työtä riittää. Seuraavassa postauksessa kirjoitan niistä jo päätetyistä asioista, jotka eivät tässä tiivistelmässä saa tarpeeksi huomiota. Sanokaahan, ymmärtääkö tästä kirjan idean? Kysymyksiä saa esittää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti