22.1.2014

Luomisen riemua

Viimeksi kuluneet pari viikkoa ovat kuluneet fantasiamaailman sääntöjä ja muita perusasioita pohtiessa. Olen tehnyt listaa asioista, joita pitää lähitulevaisuudessa miettiä ja yrittänyt laittaa niitä jonkinlaiseen järjestykseen. Ajatuksissani on vallinnut ajoittain melkoinen kaaos, kun uusia kysymyksiä ilmaantuu nopeammin kuin entisiin löytyy vastauksia. Siksi nyt kun kaikki on vielä alussa, tuntuu erityisen hienolta löytää ratkaisu kirjalliseen ongelmaan.

Ensimmäinen yksittäinen kohteemme oli päähenkilöiden yliluonnolliset kyvyt. Olimme kyllä puhuneet niistä moneen kertaan aikaisemminkin, mutta emme olleet lyöneet lukkoon mitään. Ideat roikkuivat ilmassa ja niistä puuttui jotakin. Sanoisin sitä ehkä jonkinlaiseksi 'särmäksi'. Pohdimme tahoillamme, millaisia voimia heillä ylipäätään voisi olla ja miten ne kehittyisivät. Pystyisivätkö kaikki samoihin asioihin vai eivät, miten heidän kykynsä ilmenisivät ja niin edelleen. Tuloksena oli kaksi toisistaan jonkin verran poikkeavaa ideaa, jotka kumpikin olivat hyviä mutta korostivat eri asioita. Halusin kovasti yhdistää ne niin, että lopputulos sekä kunnioittaisi Aleksin alkuperäistä ajatusta että toimisi itse romaania kirjoitettaessa. Kääntelin kysymystä suuntaan ja toiseen pari päivää ennen kuin sain kokoon ehdotuksen, josta arvelin meidän kummankin pitävän. Kerroin ideani Aleksille, joka totesi sen olevan hyvä.

Sillä hetkellä sydän hypähti ja hymy leveni korviin saakka. Tuntui mahtavalta saada toisaalta pieni ja toisaalta todella olennainen asia sovittua - vieläpä niin, että yhdistelmästä tuli parempi kuin kummankaan omasta ideasta yksinään.

Eilen keskustelimme päähenkilöiden nimistä. Muutama löytyi, mutta paljon on vielä etsittävääkin. Tämä nimeäminen onkin melkoinen urakka, kun henkilöiden lisäksi on nimettävänä valtioita, kaupunkeja, kyliä, kykyjä, olentoja, lajeja, kulkuneuvoja, aseita, rakennuksia, sotia, sairauksia... Lista tuntuu tässä vaiheessa loputtomalta. Onneksi kaikkea ei tarvitse päättää kerralla.

Seuraavaksi ajattelin keskittyä päähenkilöiden voimien alkuperään ja syntyhistoriaan. Minulla on siitä jo hahmotelma, josta täytyy puhua Aleksin kanssa tarkemmin.

Tällaista tällä kertaa. Tsekkailkaa edellisiä postauksia, jos ette ole kärryillä siitä mistä nyt oikein puhun. Ja niitä fantasiakirjavinkkejä otetaan edelleen vastaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti