8.1.2014

Lähtöruudussa

Uusi aika on alkanut. Young Fighters on laitettu syrjään ja ajatukset suunnattu muihin ideoihin. Mielessäni pyörii nyt kaksi aivan erilaista ideaa, joista toinen sai alkunsa lukion alkupuolella ja toinen suurinpiirtein puolitoista vuotta sitten. Ensimmäiseksi mainittua työstän toistaiseksi vain ajatusten tasolla, toisen eteen alan työskennellä intensiivisemmin.

Valitsin kyseisen tarinan siksi, että se on erilainen kuin Young Fighters. Suurimmat erot ovat genre ja se, että tätä kirjoitan ystäväni kanssa yhteistyössä. Kerron myöhemmin, mistä yhteistyö lähti liikkeelle. Se tarina ansaitsee tulla erikseen kirjoitetuksi.

Tämä on minulle kaikin tavoin uusi tilanne. Käsikirjoituksen työstäminen lähtee liikkeelle lähes tyhjästä, sillä olemme ehtineet miettiä vain yleisen tason asioita kuten henkilöiden määrää, juonen pääpiirteitä ja yleistä miljöötä. En ole ollut tässä tilanteessa oikeastaan yhdeksään ja puoleen vuoteen, vaikka olenkin aloittanut romaanin työstämisen useita kertoja alusta. En ole myöskään koskaan kirjoittanut romaania kenenkään kanssa, vaikka se on pyörinyt pienenä haaveena takaraivossa. Kohtaan tulevaisuudessa haasteita, jollaisia ei ole aikaisemmin tullut vastaan. Odotan mielenkiinnolla uuden oppimista ja uusien kokemusten jakamista.

Täytyy kuitenkin sanoa, ettei tämä uusi alku ole joka hetki helpolta tuntunut. Aluksi tunteeni vaihtelivat kauhusta hämmennykseen enkä oikein tiennyt, miten suhtautua päätökseni seurauksiin. En tiedä, mitä on tulossa, mikä pelotti jonkin aikaa. Nyt, kun olen elänyt päätöksen kanssa muutaman päivän, se tuntuu paremmalta ja ajattelen useammin tulevaa kuin mennyttä.

Jotta saamme prosessin kunnolla liikkeelle, päätimme ryhtyä etsimään inspiraatiota ja ajateltavaa kirjallisuudesta. Tähän tarvitsemme teidän apuanne. Tarkoitus on koota pitkä lista fantasiaa, scifiä ja dystopiaa. Kauhuakin saa olla mukana. Tästä voitte päätellä, että idealla on jotain tekemistä näiden genrejen kanssa.

Kaivelkaa siis muistikuvianne ja kokemuksianne ja listatkaa kommentteihin fantasia/scifi/dystopiaromaaneja, joista pidätte tai jotka ovat vain jääneet mieleenne jostain syystä. Kaikki vinkit ovat tervetulleita.

Kiitos jo etukäteen! Kokoan saatuja vinkkejä myöhemmin erilliseen postaukseen.

4 kommenttia:

 1. Young Fightersin syrjään laittaminen oli varmasti vaikea päätös :/ Toivottavasti tauko auttaa, ja saat uutta voimaa kirjoittamiseen kun sen aika taas on :) Täällä on ainakin yksi, joka jää odottelemaan :)

  Tässä vielä listaa kaikista mieleenpainuneista kirjasarjoista, vaikka oonki näistä jo aiemmin höpöttäny :D

  - Ursula Le Guin: Maameren tarinat
  - Ilkka Auer: Lumen ja jään maa (harvinaisen hyvää suomalaista fantasiaa)
  - David Eddings: Belgarionin taru
  - Philipp Pulman: Universumien tomu
  - Ursula Le Guin: Läntisen rannan aikakirjat
  - R.A Salvatoren Forgotten Realms -romaanit, erityisesti Musta haltia -sarja

  Scifiä/dystopiaa:

  - K. A. Applegate: Animorphs -kirjat

  Tää näyttäis myös olevan ihan hyödyllinen sivusto: http://www.kirjavinkit.fi/ :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuntui kyllä vähän aikaa siltä että mitä ihmettä mie nyt teen. Onneksi on näitä ideoita varastossa niin löytää heti jotain, mihin tarttua :D

   Kiitos listasta, tässä on monta hyvää joita oon vilkuillu aikasemmin! En oo lukenu muita kun nuo Animorphsit joskus kauan, kauan sitten, voisi olla aika lukea uudestaan :)

   Poista
 2. Onnea uuden suunnan etsintään!
  Suosittelen: Sylvia Louise Engdahl- Lumotar.
  Ihanan lumoava kirja josta kukaan ei ole tavallisesti kuullutkaan! Scifiä, satua ja fantasiaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :) Jännää nähdä miten tämä homma lähtee käyntiin.

   Kiitos myös vinkistä, en ole tainnut minäkään kuulla tuosta koskaan :D

   Poista