4.5.2013

Inspiraatiota La Gomeralta

Edellisestä Teneriffan matkaan liittyvästä postauksesta onkin jo aikaa. Tällä kertaa postaan linkit toisen blogiin, jonne olen kuvat postannut ja kerron vähän Teneriffan merkityksestä ja roolista Young Fightersin tarinassa.

Linkit:La Gomeran retken hedelmiä:


Päivä La Gomeran saarella ratkaisi yhen ison ongelman, joka oli jäänyt kytemään ensimmäisen matkan jälkeen. Yhdessä luvussa henkilöt kiersivät Teneriffan saarta, mutta luku jäi vajaaksi, jotenkin tyngäksi. Siitä puuttui jotain olennaista, ja tämä puuttuva palanen löytyi La Gomeralta. Päätin kirjoittaa koko luvun uudestaan, sijoittaa sen tapahtumat La Gomeralle ja lisätä kohtauksia, joita saarikierrokselle ei olisi saanut mahtumaan. Tämän lisäksi La Gomera antoi ideoita fantasiaromaaneja varten.


Teneriffasta:

Jo vuosia sitten, pari vuotta sen jälkeen kun aloin kirjoittaa Young Fightersin ensimmäistä osaa, aloin haaveilla Teneriffan käyttämisestä tapahtumapaikkana. Se oli silloin vain pienen tytön haave, jolla ei ollut järkevää pohjaa tarinan kannalta ja josta päätin jonkin ajan kuluttua luopua, koska en ollut koskaan käynyt Teneriffalla. Tuntui hölmöltä sekoittaa kirjaan saarta, jonka kulttuurista minulla ei ollut omia kokemuksia.

Mieleni kuitenkin muuttui loppuvuodesta 2011, kun kuulin yllätysmatkan kohteen olevan juuri Teneriffa, saari jolla olin halunnut käydä pienestä asti. Harkitsin vanhan idean toteuttamista uudelleen, ja sillä hetkellä kun astuin ulos lentokoneesta, olin asiasta varma. Niin ensimmäisestä matkasta tuli loman ohella inspiraation lähde. Pyörittelin ideoita päässäni ja hiljalleen Teneriffalle sijoittuvien lukujen tapahtumat alkoivat hahmottua. Saarella vietetyillä päivillä vaikuttivat minuun voimakkaasti sekä ihmisenä että kirjoittajana, minkä takia tuntui kiehtovalta miettiä, mikä tarkoitus sillä voisi olla Amyn ja hänen ystäviensä elämässä.

Toisen matkan ansiosta palaset loksahtivat lopullisesti paikoilleen. Viikon aikana sain paljon uutta tietoa Kanariansaarten kulttuurista, kävin uudestaan lempipaikoissani ja näin ja koin valtavasti uutta. Kaikesta kokemastani ja yhteensä noin 1200 valokuvasta olen saanut apua miljöön kuvaukseen ja oikeanlaisen tunnelman luomiseen. Uusi ympäristö tarjoaa myös mahdollisuuksia henkilökuvien kehittämiseen. Osan matkan kuvista olen jo tässä blogissa postannut, linkit ovat tässä:

Sekä matkan aikana että sen jälkeen olen tarkastellut näkemääni Amyn silmin, jotta löytäisin hyvän syyn Teneriffan läsnäololle. Löysin sen ja olen oikein tyytyväinen ideoihini. Teneriffa ei siis jää vain ensimmäisen osan tapahtumapaikaksi vaan liittyy Amyn ja hänen ystäviensä tulevaisuuteen - ja menneisyyteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti