6.12.2012

Muokkauksista katkelmaan

Kirjoittaminen on ollut tällä viikolla hieman jumissa. Teen muutaman muutoksen ensimmäiseen lukuun siinä toivossa, että saan siitä energiaa tarttua johonkin keskeneräiseen lukuun. Olen myös päättänyt tehdä vielä yhden muutoksen juoneen ylimääräisen tekstin välttämiseksi. Kyseessä on juonikuvio, jonka voin hyvin siirtää johonkin jatko-osaan. Minusta tuntuu, että se sopiikin paremmin myöhempään ajankohtaan.


Toteuttaakseni yhden lukijani pyynnön olen valinnut pienen pätkän tekstistäni täällä blogissa jaettavaksi. Mietin pitkään, mikä sopisi ja päädyin lopulta tähän:

"En ollut aivan varma, mikä minut sai tajuamaan, että jokin oli pielessä. En tiennyt, johtuiko se tuon salaperäisen miehen tuijotuksesta vai hänen vieressään hääräävän kauppiaan hermostuneista eleistä vai yksinkertaisesta vaistosta, mutta joka tapauksessa käänsin katseeni kolmanteen, harmaatukkaiseen mieheen juuri kun hän kyykistyi pöytänsä taakse. Siirsin katseeni hänestä Adamiin, joka puhui edelleen puhelimessa niin keskittyneenä, ettei nähnyt miesten puuhia. Kyykkyyn mennyt mies oli suorassa linjassa häneen nähden noin viidentoista metrin päässä. Adam seisoi kivitasanteella jalkakäytävän tuntumassa selkä kauppiaisiin päin. Käänsin äkkiä katseeni takaisin kauppiaiden pöytiin, ja jo ennen kuin harmaatukkainen mies oli noussut pystyyn, tiesin mitä hän oli ottanut käteensä.
-          ADAM! Ase!
      Huuto pääsi suustani niin kimeänä, että se sattui minunkin korviini. Adam kääntyi salamannopeasti ympäri ja tajusi tilanteen vasta kun näki miehen sormen liipaisimella. Silloin minä jo juoksin henkeni edestä häntä kohti kaataakseni hänet luodin tieltä."


Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! Ehdotukset ja kysymykset ovat tervetulleita niin kuin aina.

2 kommenttia:

  1. Tosi hyvältä kuulostaa!! Millon näitä tulee lisää, nää piristää aina päivän ku päivän? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla! :) Seuraavan laitan varmaan heti kun tulee mieleen joku sopiva pätkä tai kun kirjoitan jotakin, joka jää mieleen :D

      Poista