20.11.2012

Young Fightersin maailmasta

Kirjoittelin eilen englanninkieliseen Young Fighters-blogiin uuden postauksen ja sen jälkeen keskityin kirjaan. Laskeskelin, että minun täytyy kirjoittaa 15-20 sivua viikossa, jos aion saada käsikirjoituksen eteenpäin suunniteltuna ajankohtana. Se tarkoittaa 2-3 sivua päivässä, mikä on yllättävän inhimillinen määrä. Tuosta ei vain parane lipsua. Parasta olisi, jos saisin joka päivä kirjoitettua vähän enemmän. Tämän päivän tavoite on siis 900 sanan paikkeilla. Kohta töihin!

Tällä kertaa ajattelin kirjoittaa jotakin Young Fightersin yhteiskunnasta. Luennoilla on ollut paljon puhetta siitä, millaisena kirjallisuus kuvaa yhteiskunnan ja millä keinoin se sen tekee,  joten aihe on siinäkin mielessä ajankohtainen. Nälkäpelin lukeminen sai minut ajattelemaan Young Fightersin yhteiskuntaa enemmän ja herätti joitakin ajatuksia siitä, millä tavalla sitä voisi kuvailla.

Young Fightersin yhteiskunta on muuttumassa. Tämä ajatus pyörii päälimmäisenä mielessäni. Young Fightersin yhteiskunnan perusrakenteet ovat melkein samat kuin nykyaikana, mutta ne ovat muuttumassa. Ne horjuvat ja taistelevat asemastaan. Muutokset ovat monitasoisia: sarjan henkilöiden elämä muuttuu, Yhdysvalloissa riehuva rikollisuus muuttuu vakavammaksi, pahemmaksi. Tuttu muuttuu vieraaksi. Turvallinen muuttuu vaaralliseksi, vahvuus heikkoudeksi. Kaikki muutokset eivät tietenkään näy ensimmäisessä kirjassa enkä maininnut kaikkia tässäkään, koska niitä on paljon.

Sekoittunut pakka. Niinkin Young Fightersin yhteiskuntaa voisi kuvailla. Käännän henkilöiden tulevaisuuden ympäri ja tuon heidän eteensä menneisyyden palasia, jotka heidän täytyy järjestää uudelleen. Toivon, että lopputuloksesta tulee mielenkiintoinen palapeli.

Sarjan maailmasta löytyy myös paljon onnea. Amyn ja hänen ystäviensä tarina on kaiken muutoksen ja kaaoksen keskellä myös selviytymistarina. Nostan esiin ihmisluonnon varjopuolten lisäksi myös ihmismielen hyviä puolia - ja ehdottomasti niitä asioita, joita arvostan amerikkalaisessa kulttuurissa.

Koska kirjallisuus luo oman todellisuutensa kuviteltujen henkilöiden ympärille, se myös rajaa joitakin asioita todellisuuden ulkopuolelle. Jokainen teos keskittyy kuvailemaan niitä asioita, jotka ovat juuri sen kirjan todellisuudessa tärkeitä ja ajankohtaisia. Se on välttämätöntä, jotta teksti ei rönsyile ja sekoita lukijan päätä. Tämä pätee Young Fightersissakin. Ensimmäisen osan tapahtumista nousee muutokseen, ystävyyteen, seurusteluun, pelkoon ja rikollisuuteen liittyviä kysymyksiä - muunmuassa se, kuinka nämä kaikki vaikuttavat ihmiseen. Myös vastausten etsiminen ja oman identiteetin palasten kokoaminen uudelleen ovat läsnä ensimmäisessä Young Fighters-romaanissa. 

Tässä joitakin ajatuksia. Nyt itse romaanin pariin!

Päivitän vielä myöhemmin joitakin tietoja, muunmuassa kokonaissanamäärän. Pysykää kuulolla ja kyselkää, jos haluaisitte lukea jostakin tietystä aiheesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti