14.11.2012

Horisontissa

Saavutin eilisen tavoitteeni! 940 sanaa. Ei hullumpaa.

Taistelin puolet eilisestä illasta yhden keskeneräisen luvun kanssa. Se on nyt sivun verran pidempi. Välillä pidin taukoja, fiilistelin Bruno Marsin uusia biisejä ja suunnittelin uutta lukua, jonka kirjoittamisen aloitin illalla. Tänään on tarkoitus jatkaa tuota uutta lukua ja jos draivia riittää niin jotakin muutakin. Kirja tulee valmiiksi vain kirjoittamalla.

Nyt itse aiheeseen. Yksi opiskelukaverini kysyi viime viikolla, tiedänkö jo, miten Young Fighters aikanaan päättyy. Vastaus on, että tiedän ja en tiedä.

Tiedän, mitä ensimmäisen kirjan aikana tapahtuu, miten se päättyy ja mitä siitä seuraa. Toisen osan tapahtumat olen suunnitellut melkein kokonaan, kolmannen pääpiirteittäin ja neljänteen on mielessä kaksi suurta juonikuviota. Tiedän myös, minkälaisia salaisuuksia henkilöni saavat selville sarjan aikana ja minkälaisia suuria muutoksia heidän elämässään tapahtuu. Tiedän osan siitä, mihin heidän taistelunsa pahaa vastaan johtaa, mutta en kaikkea.

Henkilöihini liittyy vielä paljon sellaisia asioita, joita minun täytyy miettiä ja joista minun täytyy ottaa selvää. Kaikkien tulevia ammatteja en vielä tiedä. Kaikille en osaa vielä kuvitella aviopuolisoa enkä lapsia, saati kuinka monta lasta he saavat ja milloin. Joidenkin henkilöiden lopullisesta kohtalosta minulla ei ole aavistustakaan. En ole myöskään tietoinen kaikista juonikuvioiden osista, jotka johtavat tiettyyn tilanteeseen tai muutokseen. Haluan pitää Young Fightersin kehittyvänä tarinana, minkä takia on mukavaa ja mielenkiintoista viipyä joissakin kohdissa pidempään kuin toisissa ja kuljettaa lukija syvälle siihen, mistä sarjassa on todella kyse.

Sarjan loppua en ole ajatellut paljonkaan. Olen halunnut keskittyä kirjoittamaan ensimmäistä osaa, jotta se tarjoaa aikanaan mahdollisimman hyvän pohjan Young Fightersin maailmalle. On vaikeaa sanoa tässä vaiheessa, kuinka moneen kirjaan sarja on hyvä jakaa. Young Fightersin tarinassa on paljon kerrottavaa ja paljon aineksia, jotka haluan hioa huippuunsa. Pidän siitä, että kirjoittaminen yllättää minut usein ja pitää minua jännityksessä. Avoimet kysymykset toisaalta myös auttavat minua keskittymään siihen, mikä on juuri nyt olennaista. Tätä kirjasarjaa en aio jättää puolitiehen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti