3.10.2012

Samantha Shannon - The bone season

Haluan kertoa teille jotakin Samantha Shannonista ja siitä, kuinka hän on inspiroinut minua siitä lähtien, kun kuulin hänestä ensimmäisen kerran.

Kaikki alkoi tämän vuoden huhtikuussa, kun eräs ystäväni kertoi minulle tytöstä, jota kutsuttiin seuraavaksi J.K.Rowlingiksi ja joka oli allekirjoittanut kustannussopimuksen  Bloomsburyn kanssa, saman kustantajan joka julkaisi Harry Potter-kirjat Britanniassa. Seuraavaksi ystäväni sanoi, että Samantha oli tuonut minut hänen mieleensä.

Kiinnostuin tosissani ja ryhdyin ottamaan selvää, millaisesta ihmisestä oli kysymys. Kävin Bloomsburyn nettisivuilla ja löysin sieltä Samanthan blogin osoitteen. Luin heti hänen ensimmäisen blogitekstinsä, jonka te pääsette lukemään tämän linkin kautta: Miss Shannon remarks - The story so far

Minulle selvisi nopeasti, että meillä todella on jotain yhteistä: olemme melkein samanikäisiä, kirjoitamme molemmat kirjasarjaa, johon saimme idean todella nuorena (itse olin 11-vuotias, Samantha oli 15-vuotias) ja nykyään olemme molemmat kirjallisuuden opiskelijoita - ja ennen kaikkea, me kumpikin rakastamme kirjoittamista.

Samanthan esikoisromaani, The bone season, julkaistaan maailmanlaajuisesti elokuussa 2013. Kyseessä on kirjasarjan ensimmäinen osa, jonka genreksi on tähän mennessä annettu fantasia, scifi ja urbaani fantasia, joista viimeinen kuvaa mielestäni parhaiten sitä mistä kirjassa on kysymys. The bone season kertoo selvännäkijä Paigesta, joka seikkailee muunmuassa tulevaisuuden Oxfordissa rikollisuuden keskellä. Lukekaa Samanthan blogia ja ottakaa tarkemmin selvää kirjan juonesta - haluan säästää kunnian kirjan perusteellisesta esittelemisestä hänelle itselleen. 

Jäin koukkuun Samanthan blogiin heti ensimmäisen tekstin jälkeen. Olen lukenut hänen jokaisen tekstinsä huhtikuusta lähtien ja rakkauteni niitä kohtaan on vain kasvanut. Rakastan hänen tapaansa kirjoittaa ja kuvailla kirjoittamisprosessia. Hänen tekstinsä on sujuvaa, helppoa luettavaa ja siitä huokuu rakkaus kirjoittamista kohtaan. Samantha on jakanut runsaasti julkaisuprosessiin liittyviä kokemuksiaan ja antanut vinkkejä ensimmäistä romaaniaan kirjoittaville lukijoilleen. En voi edes laskea, kuinka monta kertaa hänen tekstinsä on ollut päiväni kohokohta.

Samantha on ihana myös siksi, että hän kannustaa lukijoitaan toistuvasti. Minulle hän on antanut valtavasti inspiraatiota ja motivaatiota kirjoittaa kirjani loppuun. Samantha saa lukijansa uskomaan itseensä ja muistuttaa jatkuvasti siitä, että ei pidä luovuttaa.

Jos kiinnostutte hänen kirjastaan, sille on olemassa fanisivu facebookissa. Kirjoittakaa hakukenttään The bone season ja tykkäilkää! Itse odotan hänen romaaninsa julkaisupäivää valtavasti. Voin vain kuvitella, kuinka hieno kirja The bone season on.

And now I'll write the same in English!

Booklover

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti