13.10.2012

Kirjoittajan kammiosta

Perjantai 12.10. 


12:13


Paras aika kirjoittaa on silloin, kun ei ole kiire mihinkään, kukaan ei häiritse eikä seuraavana päivänä ole aikaista herätystä. Sellaisina päivinä voi antaa aikaa jokaiselle kohtaukselle ja idealle, ajatella henkilöitä pitkin päivää ja kirjoittaa kaikessa rauhassa.

Aloitan päiväni laittamalla musiikkia soimaan. Tänään valitsen kappaleet kohtauksen mukaan, niinpä ensimmäisenä soi Daughtryn Outta my head.

Koska minulla on aikaa, aloitan hitaasti. Luen tekstin, jonka kirjoitin eilen, suunnittelen lukua mielessäni ja alan kirjoittaa sitten, kun tuntuu siltä. Kirjoitan muutaman lauseen tai kappaleen kerrallaan fiiliksestä riippuen kunnes pääsen vauhtiin - kun teksti alkaa pulputa, voin hyvinkin kirjoittaa kolme sivua yhteen menoon.

 15:30


Olen kirjoittanut, pitänyt tauon, kirjoittanut, pitänyt tauon ja kirjoittanut taas. Tekstiä ei ole tullut vielä paljonkaan, joten ajattelin katsoa seuraavaksi toisen Potterin, tällä kertaa Feeniksin killan. Katsotaan sen jälkeen, missä mennään!


17:46

Inspiroiduin jälleen. Vaikka olen katsonut Feeniksin killan ja muut Potterit useammin kuin pystyn laskemaan, ne vaikuttavat minuun joka kerta yhtä voimakkaasti. Luulen, että sillä on tekemistä eläytymisen kanssa: kun eläytyy ensin johonkin tarinaan, on helpompaa upota oman tekstin maailmaan. Elokuvien katselu auttaa hävittämään muun maailman ympäriltä. 

Erityisesti rakkaiden ja kaikin puolin hyvien elokuvien katsominen on inspiroivaa ja piristävää. On aina hienoa nähdä, kuinka näyttelijät herättävät henkilöt ja tarinan eloon.

20.00

Olen tehnyt viime aikoina muutoksia ensimmäisiin lukuihin, ja nyt painiskelen uudistuneen kolmannen luvun kanssa. Jos nyt keskityn kunnolla, saatan saada sen valmiiksi tänään.

Kun kirjoitan jotakin hankalaa kohtausta, käytän paljon työskentelytapaa, jota kutsun ajattelutauoksi. Ajattelutauon aikana teen jotakin, mikä ei liity kirjoittamiseen millään tavalla: siivoan, laitan ruokaa, neulon tai keskityn nauttimaan kupillisen teetä. Samalla kun vaikkapa järjestelen huonettani, annan ajatusteni virrata Young Fightersin maailmassa. Ajattelutauon aikana olen yleensä aivan omissa maailmoissani; jos joku puhuu minulle sellaisen aikana, menee jonkin aikaa ennen kuin huomaa. Keskityn ajatuksissani kohtaukseen, jonka haluan kirjoittaa, mutta en estele, jos mielikuvitukseni haluaa viedä minut jonnekin muualle. Koskaan ei voi tietää, mikä ajatus antaa eniten voimaa.

00:15


Kolmas luku on nyt valmis. Vihdoinkin. Nyt sillä on viimeinkin runko, jota voin myöhemmin viimeistellä.


Kirjoitin yhteensä kolme sivua, ja olen siihen todella tyytyväinen. Näissä tunnelmissa on hyvä lähteä nukkumaan, tai ainakin lopettaa kirjoittaminen. Myöhemmin lisää kirjoittajan kuulumisia!

Booklover

2 kommenttia:

 1. Heipparallaa !

  Toi sun kirja kuulostaa mielenkiintoselta, unelmoin itekkin kirjottavan joskus kirjan mutta koska liikaa tekosyitä niin ei edisty.

  Käy muuten tsekkaa heitin sulle haasteen :-----)

  http://fuckwiththerebelstars.blogspot.fi/2012/10/voices-will-signal-their-tired-end.html

  VastaaPoista
 2. Mukava kuulla! ;) Kysy ihmeessä jos tulee mieleen jotain. Hieno haaste! Mahtava :D Vastaankin siihen heti.

  Sullekin pieni haaste: Minkälaisia tekstejä haluaisit lukea? Tuleeko mieleen jotain mistä haluaisit tietää enemmän?

  VastaaPoista