7.8.2012

Daughtry

Pieni tilannekatsaus ennen varsinaista aihetta: Viimeksi kuluneiden kahden viikon aikana olen kirjoittanut vain puolitoista sivua yksinkertaisesti siksi, ettei minulla ole ollut aikaa. Ensin vietin viikon Helsingissä reissaten ja lapsia vahtien ja sen jälkeen lähdinkin mökkeilemään. Tulin kotiin eilen, ja tänään olisi tarkoitus aloittaa uuden luvun kirjoittaminen. Vielä pitäisi päättää, minkä!


Nyt tämän tekstin pääaiheeseen, eli lempibändiini.

Olen tainnut joskus mainitakin, että kuuntelen paljon musiikkia kirjoittaessani. Lempibändini Daughtry on inspiroinut minua siitä asti, kun kuulin heidän musiikkiaan ensimmäisen kerran vuonna 2007. Bändissä on viisi jäsentä, ja laulaja Chris Daughtry (jonka mukaan bändi on saanut nimensä) tekee kappaleensa itse tai jonkun läheisen ystävän kanssa. Hän on todella taitava sanoittaja ja hyvin lahjakas laulaja, mikä on vain murto-osa siitä kokonaisuudesta, jonka vuoksi hän inspiroi minua enemmän kuin yksikään toinen laulaja.

Rakastuin Daughtryn musiikkiin törmättyäni sattumalta kappaleeseen What about now Youtubessa. Sen kauniit, koskettavat sanat antoivat jumittavalle kirjoittamiselleni virtaa, ja aloin heti etsiä bändin muita kappaleita. On mahdotonta sanoa, mikä Daughtryn kappaleista on suosikkini, sillä rakastan niitä kaikkia niin melodioiden kuin sanojenkin takia.

Daughtryn musiikki on melkoisen monipuolista. Heidän kappaleensa ovat pääasiassa rockia, mutta levyiltä löytyy myös hitaita, herkkiä lauluja ja sellaisia kappaleita, jotka ovat monen genren sekoituksia. Daughtry kulkee mukana kirjoittamisessani päivittäin ja jokaiseen kirjoittamaani lukuun löytyy vähintään yksi kappale, joka auttaa minua pääsemään oikeaan tunnelmaan.

Ihailen Daughtrya niin kovasti siksi, että bändi tekee musiikkia sydämellä. Chris kirjoittaa kappaleet sielullaan, antaakseen ihmisille jotain ainutlaatuista. Hän ei juokse rahan perässä vaan rakastaa fanejaan. Arvostan artisteja, jotka tekevät omanlaistaan musiikkia välittämättä muiden mielipiteistä. Jokainen Daughtryn kappale on erilainen ja samalla selvästi tunnistettavissa heidän tekemäkseen. Niissä kaikissa on oivaltavat, hienot sanoitukset ja hienoja musiikillisia ratkaisuja. Tietenkin myös Chrisin upea ääni hämmästyttää minua kerta toisensa jälkeen.

Tässä muutama biisi kuunneltavaksi:

What about now ja Feels like tonight löytyvät Daughtryn ensimmäiseltä levyltä ja ovat kumpikin minulle rekkaita kappaleita. Niistä kumpikaan ei juuri nyt liity kirjoittamiseeni, mutta niistä saa hyvän käsityksen Daughtryn tyylistä. Kolmas, Supernatural, löytyy bändin toiselta albumilta ja on antanut minulle inspiraatiota kahteen edelliseen lukuun. Jos kuuntelette sanoja tarkkaan, voitte saada käsityksen kyseisten lukujen tunnelmasta.

Tavoitteenani on liittää tuleviin teksteihini vähintään yksi Daughtryn kappale ja kertoa niiden merkityksestä.  Yritin samaa puolisen vuotta sitten toisessa blogissani, mutta se ei onnistunut. Uusi yritys on toivottavasti parempi!

Booklover

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti