3.7.2012

Venäläistä rulettia

Viimeksi kuluneet kaksi viikkoa olen kirjoittanut kirjaa niin tiiviisti, että en ole ehtinyt ajatella paljon muuta. Minulla oli työn alla tärkeä, haastava luku, jonka sain toissayönä valmiiksi. Eilen kirjoittaminen ei sitten luistanutkaan kovin hyvin, mikä ei ollut ihme: edellinen luku sai pituutta 20,5 sivua ja sen tapahtumat ovat melkoisen intensiivisiä. Sydämeni tykytti aika tavalla, kun kirjoitin.

Musiikki on aina ollut voimakkaasti läsnä kirjoittamisessani. Tämän luvun kohdalla sain taas huomata, kuinka paljon voimaa ja inspiraatiota yksikin kappale voi antaa. Joskus käy niin, että oikealle raiteille johdattava kappale on yllättävä, esimerkiksi jonkun sellaisen artistin jonka musiikkia en kovin paljon kuuntele muuten. Lempiartistini kulkevat useimmiten mukana kirjoittamastani kohdasta riippumatta.

Voin paljastaa luvusta sen verran, että päähenkilö kohtaa suuren vaaran ja kokee voimakkaita kauhun ja pelon tunteita. Hän kohtaa haamuja menneisyydestä ja nykyisen elämänsä salaisuuksia. Olen tyytyväinen lopputulokseen ja minusta tuntuu, että tämä luku oli yksi parhaista tähän mennessä valmistuneista.

Luvun kirjoittamista auttoi erityisesti Rihannan Russian Roulette, jonka pääsette kuuntelemaan tuosta linkistä. Tiedätte varmasti kappaleen, mutta kehotan silti kuuntelemaan sen ja erityisesti sanoja ja tunnelmaa, jonka ne välittävät. Kyseisen kappaleen sanat eivät pelkästään auttaneet minua kirjoittamaan Amyn (päähenkilö) tunteista vaan saivat minut myös kokemaan ne. Kuunnelkaa siis sanoja, niin voitte saada vihjeitä viimeksi kirjoittamani luvun tunnelmasta ja tapahtumista. Musiikkivideo ei kerro luvun tapahtumista, vaikka niihinkin liittyy aseita ja hengenvaaraa.

Behind the words-blogissa kysyin jonkin aikaa sitten, mitä lukijani haluaisivat nähdä tässä blogissa. Monet vastanneista toivoivat pätkiä kirjastani, joten päätin nyt antaa teille pienen näytteen luvusta, josta olen kertonut tässä tekstissä. Toivottavasti pidätte!


"Kahlitsija vaikeni, kiristi vielä kerran köyttä ja nousi jaloilleen. Sanaakaan sanomatta hän vetäisi esiin aseen ja painoi sen otsalleni. Jokainen ruumiinosani tärisi kauhusta enkä kyennyt edes kiljumaan. McField kyykistyi ja nosti pääni ylös yhdellä kevyellä liikkeellä pakottaakseen minut katsomaan silmiinsä. Kohdatessani nyt miehen myrkynvihreän katseen olin varma, etten näkisi enää huomista." - Amy Young, Young Fighters

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti